Registrera dig gratis

Jag är en:
nästa »

Saker att tänka på vid första dejten

När du har bestämt träff med någon kan det kännas som om du redan har halva inne, men det är snarare nu som det svåraste enligt många börjar. En grej att skriva med någon online, men när man träffar någon på riktigt blir det helt plötsligt mycket läskigare, man kan inte längre gömma sig bakom en datorskärm. Då är det tur att vi här har skrivit en lista på några saker som det kan vara bra att tänka på för att din dejt ska gå så smidigt som möjligt!

1. Stäm träff på ett offentligt ställe!

Ses inte hemma hos någon första gången ni ses, om ni inte vill ses direkt på till exempel en restaurant eller ett café kan ni ses på något välbesökt ställe på stan och sedan gå tillsammans dit ni ska. Det är också bra att ha sagt till en kompis vart ni ska och vem du är med. Och nej, man ska inte vara överdrivet paranoid men att ha lite säkerhetstänk skadar inte! första dejten

2. Bli inte full

Om ni har stämt träff på en bar eller en restaurant finns det en risk att någon av er eller rent av båda beställer in lite för många glas vin. Oavsett om det kan kännas bra då, att dricka alkohol kan få en att känna sig mer avslappnad och om dejten är stel kan alkohol hjälpa mot det. Men det är ingen bra idé att försöka dricka bort stelheten, det kan lätt bli lite för mycket.

3. Var välklädd och nyduschad

När du ska träffa någon för första gången gäller det att göra ett bra intryck, och det första du ska tänka på är att åtminstone vara nyduschad och ha hela och rena kläder. Med välklädd menar vi inte att du behöver ha helt nyinköpta kläder, utan snarare som sagt att kläderna är i din storlek och är hela och rena. Tänk dig själv, hur bra första intryck gör någon som har en lite för liten tröja som dessutom luktar svett?

4. Prata inte om dina ex

Det här är en viktig punkt och något som alldeles för många tyvärr struntar i. Att prata om sina ex är inte okej, och speciellt inte på första dejten. Att prata om sina ex visar ofta på att man inte helt har kommit över dom, och att man egentligen inte vill vara på dejt i det ögonblicket. När du är på dejt ska du fokusera helt på personen som du är med, oich inte någon som du har varit med förut.

5. Slappna av

Att slappna av är också något som många glömmer på dejter, istället för att bara ta det lugnt och tänka att det inte är hela världen om dejten inte blir världens bästa. Fokusera istället på att bara slappna av och försöka ha en trevlig dejt oavsett vad som händer. Men om det verkligen inte går att slappna av finns det några saker du kan tänka på. Det första du ska tänka på är ditt kroppsspråk, sitter du väldigt stelt eller håller du på och pillar på olika saker hela tiden? Att försöka hålla händerna stilla är en bra sak att tänka på. Att vara en bra lyssnare är också viktigt, det är lätt hänt för en del att de är rädda för att det ska bli en pinsam tystnad så de bara pratar på och pratar på och låter inte den andra säga någonting.

6. Var dig själv (men inte för mycket)!

Det är en klyscha, men den stämmer. Att du är dig själv är såklart ingen garanti för att dejten kommer att gå bra, alla klickar helt enkelt inte och ibland måste man gå på några dejter innan man hittar någon som man verkligen klickar med. Men det är ingen anledning att inte vara dig dig själv, om du letar efter något mer seriöst kommer det snart att avslöjas att du inte är dig själv. Slutligen, det vi menar med “men inte för mycket” är bara att du när du pratar om dig själv inte ska vara alltför öppen redan på första dejten, det finns nämligen vissa saker som är bättre om de är osagda förrän längre fram i ett eventuellt förhållande...