Registrera dig gratis

Jag är en:
nästa »
otrogen

Varför är man otrogen?

Att vara otrogen är mycket mer vanligt än vad många av oss visste om. Både då det kommer till män och kvinnor. En undersökning gjord i England avslöjade att omkring 10 % av befolkningen hade en annan pappa än den de trodde. en Otrohet förekommer alltså även bland kvinnor, även fast många tror att det är främst män som är otrogna. Baserat på andra undersökningar, gjorda i USA vet man att i 50 % av fallen där någon misstänkt sin partner för otrohet, också har varit sant.

Förutsättningarna för att vara otrogen har blivit allt bättre i takt med olika typer av sociala medier och dejtingsidor där diskreta möten mellan gifta människor kan göras med en ytterst liten ansträngning. Frågan jag ställer mig är om behovet för en affär hos gifta män och kvinnor alltid funnits där eller om det är teknologins utveckling samt dagens medior som ska beskyllas.

Hursomhelst, varför är folk egentligen otrogna? Ja, i vissa fall beror det helt enkelt på att gifta människor tröttnar på varandra. Känslorna avtar och pirret försvinner. I övrigt tror vi på Flirtfair dock att svaret på frågan varierar och att det inte finns något allmängiltigt svar.

En del tror att otrohet är ett tecken på att något är fel i förhållandet. Många relationsexperter tror att otrohet är en konsekvens av andra problem i relationen. Problem som kommer med till exempel bristande omtanke och förståelse för varandra. Men även en sådan grundläggande sak som bristande vänskap i relationen. I de allra flesta fall där en skilsmässa blir aktuell, uppger folk att anledningen varit att man vuxit ifrån varandra och att man till slut inte älskat eller känt sig älskad av sin partner. Det finns alltså många olika anledningar till varför folk väljer att vara otrogna och det varierar från person till person, vi har lista några.

Otrohet på grund av missnöje

Inträffar när en partner under en längre period känt sig missnöjd med sitt förhållande. Otrohet blir då ett sätt att uppmärksamma problemet för att sedan jobba på det.

Otrohet för att få ett avslut

Här väljer man alltså att vara otrogen för att få ett avslut på sitt förhållande. Istället för att prata med sin partner om problemet går man en annan väg, och i vissa fall hoppas hen till och med på att bli upptäckt.

Sexotrohet

Precis som det låter väljer man att vara otrogen för att man är sexuellt frustrerad. Det behöver inte betyda att man vill avsluta relationen utan bara bli sexuellt tillfredsställd, vilket man av olika anledningar väljer att söka utanför förhållandet.

Spänningsotrohet

Denna typ av otrohet förekommer bland de som får en adrenalinkick som en följd av spänningen. För en del räcker det med spänningen av själva jakten på en otrohetspartner.

Otrohet – vart går gränsen?

Idag är det lättare än vad det någonsin har varit att vara otrogen mot sin partner. Till skillnad från förr är det helt okej att ha vänner av motsatt kön och vi tillbringar allt mer tid med våra vänner på vår arbetsplats samt på universitetet. När vi tillbringar så pass mycket tid och gemenskap som vi gör med våra kollegor kan det ibland vara svårt att veta var gränsen går.

Är det opassande och fel att känna sig lite extra glad och pirrig på kafferasten eller lunchen med en arbetskamrat? Kallas det för otrohet om en flirt aldrig leder till fysisk kontakt, eller är man otrogen redan när lusten infinner sig? Frågorna är inte glasklara och svaren varierar från person till person. Vidare är det även en kulturell fråga. I Japan anser sig gifta män att de inte är otrogna om de köper sex, eftersom att det ses som en lek och inte endast som sexuell aktion. En del ryska män tycker att en flirt på semestern inte räknas som otrohet, så länge flirten varar på semesterdestinationen. Män, samt även en del kvinnor i Frankrike anser att en flirt inte är detsamma som att vara otrogen.

Om du är osäker på vart gränsen i ditt giftermål eller relation går finns det bara en sak att göra. Kommunicera med din partner. Prata om hur ni känner, var ärliga. Ni kanske båda två längtar efter att prova på något nytt. Flirtfair är mötesplatsen där verkliga människor och par registrerar sig för att komma i kontakt med andra män och kvinnor. En del par nöjer sig med en flirt, medan andra väljer att gå längre.

Allt fler par väljer att ingå ett så kallat öppet förhållande där det är okej att träffa andra för intima relationer, utan att det ses eller räknas som otrohet. En öppen relation där både parterna får flirta och ha sex med andra tjejer och killar. Kanske är det ett tecken på att tvåsamheten som så länge präglat vår kultur inte är så självklar som vi tidigare ansett. Denna typ av relation passar såklart inte alla och framförallt inte människor som lätt upplever avundsjuka.

Diskret affär eller en nätflirt?

På Flirtfair är oskyldiga nätflirtar och diskreta kärleksmöten möjliga, samt även allt däremellan. En del av våra medlemmar söker efter en diskret affär, medan andra nöjer sig med en oskyldig flirt. Hur långt du väljer att gå, är helt upp till dig. Din affär, ditt val!

Känner du att ditt förhållande saknar spänning och pirr, söker du efter den speciella kicken och känslan som saknas i din relation? Om du är ute efter ett one night stand kan du titta igenom våra sexannonser och välja bland tusentals medlemmar för att hitta den bästa dejten för en diskret träff.

På vår dejtingsida registrerar sig dagligen både män och kvinnor för att chatta med en flirt eller träffas för en sexdejt. Du hittar garanterat en sexkontakt som tillfredsställer just dina behov. Oavsett om du är ute efter att träffa tjejer, killar eller ett par. Upplev mötesplatsen, där du diskret och anonymt kan träffa attraktiva kvinnor, främmande män eller knulla med kåta par.