Registrera dig gratis

Jag är en:
nästa »

Hur kontaktar man folk på en dejtingsida?

Att registrera sig här på flirtfair är en av de enklaste delarna med att börja nätdejta enligt många, det är sedan när man ska börja kontakta folk som det blir jobbigt. Det är fullt förståeligt, att skriva till någon på en dejtingsida kan vara väldigt jobbigt, speciellt i början innan man är van vid det. Många på dejtingsidor får väldigt många meddelanden och svarar därför inte på alla, och då gäller det att sticka ut när man skickar sitt meddelande. Därför har vi här på Flirtfair tagit fram några tips som det kan vara bra att tänka på när man skickar sina första meddelanden. kontaktar på en dejtingsida

Läs igenom profilen först!

Det kan låta självklart, att det är klart man kollar igenom profilen innan man skickar meddelanden, men tyvärr är det faktiskt inte så självklart. Ibland skriver folk på sina profiler vad de inte vill att någon ska skriva i ett meddelande eller vad de inte söker efter hos en man/kvinna, och om du då har missat det och inte uppfyller kraven som personen har så är det nästan garanterat att du inte får ett positivt svar tillbaka.

När du har läst på någons profil och sett att du uppfyller de eventuella kraven som står skrivna där kan du börja skriva ett meddelande. Då är det en bra idé att kolla vad personen har skrivit, har hon eller hon något speciellt intresse som du vill veta mer av? Har ni ett speciellt gemensamt intresse? Nämn det! Det här betyder dock inte att du ska hitta på saker om dig själv för att försöka ställa dig in hos den andra personen,

Håll det på en lagom nivå

Det här är också något som är svårt och ganska odefinierbart, vad menas egentligen med en lagom nivå? Vi kan tyvärr inte ge ett exakt svar, man får helt enkelt testa sig fram lite. Men det man ska tänka på är i alla fall att inte skriva för långt, det vill säga skriv inte hela din livshistoria i första meddelandet, det har nämligen en tendens att skrämma bort folk. Men det är viktigt att inte heller skriva för kortfattat, ett “hej, läget” är inte något vi rekommenderar. Skriv lite kort om dig själv, gör gärna en referens till personens profil och ställa gärna en fråga så att det blir enklkare för personen att svara.

Andra saker att tänka på:

  • Skicka inte massmail!Om du skickar samma mail till alla, men bara ändrar namnet (eller inte ens gör det) kommer det att märkas! Det är bra att ha en liten mall i huvudet för vad man ska skriva i sina meddelanden, men att bara klippa och klistra fungerar inte. Tänk på det vi har skrivit, att läsa i genom profilen och försöka anpassa ditt meddelande efter vad den andra personen har skrivit.
  • Skicka inte för många meddelanden! Det finns ett mellanting mellan att spela svår och att verka för desperat, och det är där i mitten som du ska försöka att ligga. Du kommer nog inte få svar på alla dina meddelanden, och det är ingen bra idé att skicka flera meddelanden till samma person där du undrar om personen har fått dina meddelanden. Tvärtemot vad många tror ökar det inte ens chans att få svar.
  • Bestäm träff snabbtAtt chatta för länge är något som är lätt hänt, men det kan vara riskabelt. Vi rekommenderar att man försöker bestämma träff så snabbt som möjligt, helst efter att ni har skickat ungefär tre meddelanden fram och tillbaka. Annars finns det en risk att ni får en falsk bild av varandra och att ni inte lever upp till det sedan när ni träffas. Vissa föredrar att chatta länge, men det kan också leda till att ni faktiskt inte ses på riktigt.
  • Sedan är sådant här såklart individuellt, det som fungerar för en person kanske inte fungerar lika bra alls för nästa person. Det här är snarare riktlinjer som man ska hålla i huvudet än regler för exakt hur man ska skriva när man kontaktar någon. Men om du märker att det för dig fungerar bättre att skriva till exempel ett kort meddelande utan att ha läst personens profil, fortsätt absolut med det!