Registrera dig gratis

Jag är en:
nästa »

Hur gör man en bra profil på en dejtingsida?

Det finns några saker man kan ha bakhuvudet när man skriver sin profil på dejtingsidor hamnar lätt i klyschor “jag gillar inte att skriva om mig själv”, “jag gillar normala saker, hemmakvällar och utekvällar”. Även om det kanske stämmer in på dig, ska du helst inte skriva det. Satsa på att försöka skriva det som gör dig unik och som gör att folk kommer att vilja träffa dig. Vi har sammanfattat det du ska tänka på i några punkter:
 • Vad är det du letar efter?Innan du börjar skriva din profil är det en bra idé att tänka på vad det är du letar efter, och sedan ska du försöka att tänka på det när du skriver din profil. Att verkligen tänka igenom vad det är du letar efter gör det också enklare för dig när du ska ta kontakt med andrasom du är intresserad av.
 • Vad är det som du vill berätta om dig själv? När du har tänkt klart på vad det är som du letar efter är det dags att tänka på vad det är som du vill berätta om dig själv. Det är som det vi skrev förut, att du ska fokusera på det som gör dig unik och inte vara lat och bara skriva klyschor.
 • Försök att utnyttja dina kreativa sidor!Det här hänger också ihop med att du ska försöka vara unik på din profil, om du till exempel gillar att skriva så visa det! Men det är bättre att försöka få fram det så att det märks i texten än att skriva till exempel “jag är jätterolig och gillar att skämta” och sedan inte ge några exempel på det.
 • Kontrollera det du har skrivit!Sist men inte minst, när du är klar med din profil så läs igenom den! Dels för att det är lätt att små stav och slarvfel slinker igenom och dels för att det är en bra idé att läsa igenom sin profil för att kolla att man inte verkar vara helt galen.
 • profil på en dejtingsida

  Vad ska man tänka på när man väljer profild?

 • AnsiktsuttryckNär du väljer en bild på dig själv, tänk på att ta en bild där du ler. Folk som ler uppfattas som vänligare och som någon folk vill ta kontakt med.
 • BakgrundAtt ta bilder utomhus är ofta bra, det gör att du ser ut som en mer aktiv person och det kan ofta bli en intressantare bild än om tar bilden hemma i ditt kök. En annan fördel med att ta bilder utomhus är att man kan få väldigt bra och naturligt solljus.
 • VinkelnOm du ska använda en bild som du har tagit av dig själv är det viktigt att du tänker på vinkeln, samtidigt som du vill framhäva dina bästa sidor är det viktigt att du inte döljer för mycket. Om du har några kilo extra ska du inte bara ha ansiktsbilder tagna uppifrån, då kan folk bli förvånade sedan när ni ses på riktigt. Om det bara finns bilder upplagda på dig som är tagna uppifrån kan dina eventuella dejter börja undra hur din kropp egentligen ser ut eftersom du inte vill ha någon bild på den.
 • Ha inte gruppbilderNär du väljer din profilbild ska du tänka på att ha en bild där du är ensam. Om du har en gruppbild som profilbild kan det lätt bli förvirring för dina eventuella dejter om vem du är.
 • Använd bara nytagna fotonAnvänd inte det där fotot på dig från 10 år sedan där du visserligen var några kilo lättare, men annars ser nästan likadan ut som. Det finns en stor chans att ganska mycket har hänt med ditt utseende, och tro oss, det kommer att synas att du var yngre/smalare/snyggare på fotot än vad du var i verkliga livet.
 • Sammanfattningsvis, det spelar ingen roll hur mycket du tycker om det där jättesnygga fotot av dig själv för 10 år sedan där du står med din bästa kompis. Välj ett nytaget foto där man ser att det är du, var själv och framhäv dina bästa sidor!