Registrera dig gratis

Jag är en:
nästa »
bondage

Vad är bondage?

Bondage är ett sexuellt beteende eller en typ av fetisch som involverar att binda någon med rep, bojor, kedjor och andra utklädnader. Det är en fetisch där någon av de involverade parterna begränsar rörelsefriheten hos sin partner och involverar alltså inte våld eller tvång, såsom många felaktigt tror. Även förhindrande eller försvårande av tal med hjälp av olika föremål såsom munkavel samt begränsning av sinnesintryck med exempelvis ögonbindlar, hörlurar och liknande är vanligt. Det finns många olika anledningar till varför både tjejer och killar ägnar sig åt bondage. En del upplever att den rent fysiska beröringen och stimulansen ifrån trycket av bondage leksaker eller andra föremål gör de kåta. Men även spänningen och känslan av att till exempel skapa en situation med underlägsenhet, dominans eller ofrivillighet tycks vara något som triggar igång lusten hos många. Är man amatör är det troligtvis bäst att vara passiv ett tag tills man har lärt sig om hur det går till när man utövar bondage. När man utför bondage är det viktigt att tänka på att respektera sin partner, ha tillit samt visa omtanke; då är bondage en rolig och ofarlig lek. Vad som också är viktigt att veta är vad och hur mycket man själv och ens partner uppskattar samt klarar av. Därför har de flesta bondage utövare ett så kallat säkerhetsord som kan användas om någon upplever obehag eller av andra anledningar vill avsluta akten. Så länge du har detta i åtanke är bondage en otroligt spännande och rolig upplevelse att dela med en eller flera partners.

Olika typer av bondage

De flesta tror att bondage endast förekommer i hardcore varianter i kombination med sadomasochistiskt sex (en sexuell rollfördelning där en mästare styr över en slav). Sanningen är att bondage också finns i en mjukare variant, så kallad soft bondage där man endast håller för händer, mun och/eller ögon och inte använder lika mycket redskap. Handklovar brukar ofta förekomma för denna form av bondage och detta är en lek som de flesta tycker är kul, tjejer som killar. Denna typ av sexlekar är dessutom betydligt vanligare än vad man kan tro. Men den hårdare varianten av bondage, som inkluderar SM-sex, förkortas med BDSM. Till skillnad från "vanlig" bondage kan smärtsamma eller förnedrande akter förekomma i BDSM, då det går ut på att parterna ska turas om att underkasta sig själva samt dominera över varandra, oftast med hjälp av piskor och liknande redskap. Shibari är ytterligare en variant av bondage som kommer ifrån japan. Shibari beskrivs ofta som en konstnärlig variant av bondage. För att ta reda på vilken typ av just du vill testa på, rekommenderar vi dig att prata med andra BDSM-utövare. Kolla igenom våra sexannonser och ta kontakt med mer erfarna kvinnor och män för tips och råd.

Testa bondage

Till sist men inte minst, hur går man praktiskt taget till väga med bondage? För att utföra bondage behöver du inte nödvändigtvis använda dig av rep för att binda fast din partner eller för att bli fastbunden. Många tycker att det är skönare och sexigare att använda sig av mjukare material, såsom silke eller något vanligt tyg. Det vanligaste sättet att binda någon på är med utsträckta armar och ben i form av ett X. Personen kan till exempel vara bunden till en säng eller mot en vägg. Detta är någonting som alla kan göra och klarar av. Sedan kan man testa nya, mer avancerade sätt att binda eller bindas på. För en som är mer erfaren med bondage är det upphetsande att se och uppleva väldigt avancerade bindesätt och positioner. Vissa blir kåta av själva synen på en uppbunden person, andra kräver mer för att komma igång. Har du blivit nyfiken på bondage än? Anmäl dig på Flirtfair och testa själv.För ytterligare inspiration och rätt humör har vi valt ut några noveller innehållandes just bondage och BDSM, ta en titt:• Min turSlutet sällskapEn het seans